VD har ordet

Ett händelserikt år Mikael Noaksson   


2015-12-16

Bara en dryg vecka kvar tills jag själv i vanlig ordning tar på mig lösskägget och ger en (sannolikt inte alltför trovärdig) tolkning av tomten. Mina egna barn, som närmar sig tvåsiffrigt, är föga imponerade. Men fortfarande finns det något syskonbarn som tycker att det är fullt rimligt med en skäggprydd välgörare i ullrock och förställd röst. Men innan vi är där och sedan lägger 2015 till historien har vi ett par veckor kvar.

I takt med ändrade affärsmodeller, där hård- och mjukvara allt oftare köps som del av en tjänst, är ”planera budget-julruschen” numera tämligen begränsad. Jag blir gärna överbevisad om motsatsen, men vågar mig ändå redan nu på en kort summering av året som varit.

Vi har växt organiskt med över 10 procent under året och omsätter i Sverige närmare 700 miljoner i år. Det är en utveckling vi är mycket glada över, inte minst med tanke på att större delen av våra affärer fördelas över många år i kontrakt, snarare än att våra kunder köper och äger hård- och mjukvara. Vi har till detta även genomfört ett förvärv av Knowledge Factory där vi redan i år sett många positiva effekter och vi kommer att bli ännu tightare i integrationen under nästa år.

Ser vi till hela Advania finns vi nu representerade i alla nordiska länder förutom Finland. Vår verksamhet på Island, med nära 600 medarbetare, har också fortsatt att utvecklas, inte minst kring datacenter och HPC (High Performance Computing) där våra kunder finns i hela Europa, något vi beskriver närmare i detta nummer av Advania News. "Island - Ett paradis för energikrävande datacenter".

Här i Sverige har vi fått förnyat förtroende från er kunder som vi haft en lång relation med, samtidigt har vi fått en hel del nya kunder i Advaniafamiljen. Den senaste är ett större kontrakt med Coor Service Management där vi tillsammans ska utveckla it för kärnverksamheten i ett femårigt kontrakt. Summerar vi året och ser på större kontraktsåtaganden har vi under 2015 fått över 20 helt nya kontrakt samtidigt som vi fått fortsätta utveckla och utvecklas tillsammans med våra befintliga kunder. Ingenting kan göra oss mer stolta än det!

I takt med att vi får större förtroende finns inget viktigare än att vi också utvecklar oss. Vi jobbar för fullt med rekrytering och det är oerhört glädjande att vi attraherar så många nya förmågor i en bransch där det generellt är svårt att hitta de bästa. Vi kommer nu att göra en större investering i vår 24/7/365-verksamhet. Sedan tidigare har vi ett antal specialistkompetenser som är tillgängliga dygnet runt och året om, men nu utökar vi och kan även erbjuda vår ordinarie Servicedesk 24/7/365. Hade vi gjort detta på samma sätt som många andra hade vi skapat en tjänst i ett större kontaktcenter, gärna i något närliggande lågkostnadsland. Vi väljer i stället att rekrytera medarbetare med hög kompetens och sätta upp denna 24/7-tjänst för vår ordinarie Servicedesk i Stockholm.

Detta tillsammans med ett antal andra initiativ för att öka vår förmåga står högst upp på agendan i vår ambition att ha branschens nöjdaste kunder.

Tack för 2015, ha nu en riktigt god jul och ett gott nytt år!

Mikael Noaksson, vd

 Tillbaka förstasidan

 

 

 

 

 

Tidigare ledare

Offensivt är årets ledord

Juni 2015: Då var sommaren snart här igen och vi på Advania kan summera första halvåret med ett ord: offensivt!

Innovation framför allt

December 2014: Ett spännande år har gått. Mikael Noaksson summerar året i sex punkter.

Ett nyare Advania

September 2014: Som ni kan läsa om i detta nummer av Advania news och kanske även sett tidigare har vi fått en ny majoritetsägare av Advania.

Viktigast av allt är vad ni kunder tycker

Juni 2014: När man ser att de ekonomiska prognoserna hotar med en lågtrycksrygg samtidigt som väder-appen bländar med en högtrycksgul sol över hela telefonen…

En annorlunda dag i Finspång

Mars 2014: Jag och kollegan Johanna hoppar in i bilen och styr kosan från Stockholm mot Finspång utanför Norrköping. Vårt uppdrag, ge bort pengar.

Lucköppning både för mig och barnen

December 2013: När barnen riktar hela sin uppmärksamhet mot julkalendern passar jag på att ta mig an en rykande färsk analys från Radar Group av IT- och outsourcingmarknaden i Sverige 2014.

Säljer du inte IT - börja med det!

November 2013: Häromdagen var jag var på middag hos några vänner som driver ett mindre, men snabbväxande företag. Diskussionen kom snart in på gasellföretag, alltså Dagens Industris…

Advania påverkar var 30:e människa på jorden

Juni 2013: Vi har precis tecknat ett nytt avtal med företaget Opera Software där vi kommer hantera drift och all infrastruktur för deras webbläsare. Det innebär...

Tack vare ert förtroende fortsätter vi framåt

Mars 2013: Så först av allt – tack alla kunder, partners och medarbetare för ett händelserikt och mycket positivt 2012! Ytterligare ett år har svischat förbi...

Kommunen sparar när du konsumerar tjänsten

November 2012: I det här numret beskriver vi Ängelholms medborgarplattform. Den möjliggör en mängd framtida innovativa lösningar som att...

Jag är inte ensam med mina utmaningar

Oktober 2012: Det är måndag morgon och jag sitter på ett plan till Barcelona för en konferens. Det var en stressig lämning på dagis och skola – hoppas sonen...

Det känns bra att en IT-lösning lönade sig

Juni 2012: Du läser just nu det första numret av Advania news – Advanias nya nyhetsbrev. Efter Kerfis namnbyte till Advania...

En vår utöver det vanliga

Mars 2012: Jag vill börja med att tacka alla för 2011. Året avslutades med flaggan i topp tillsammans med nöjda kunder, partners och medarbetare.