Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidningen

Nya Wermlands Tidningen, NWT, hade goda erfarenheter av HP EVA. De valde att uppgradera sin datalagring till HP 3PAR och har idag en lagringslösning som är effektiv med säker drift och bättre prestanda.

Nya Wermlands Tidningen, NWT, är en värmländsk mediekoncern som ger ut 14  dagstidningar, fem gratistidningar publicerar på internet och som även bedriver fastighetsverksamhet. Från och med hösten 2014 är Advania mediakoncernens strategiska partner.

Lösning

NWT hade tidigare haft lagringslösningen HP EVA, en lösning som gett mersmak för HP:s lösningar. Däremot stod de inför behovet av en uppgradering av sin lagring då EVA:t i princip kunde slå i taket vid maxlast.

Advania designade en ny datalagringslösning som presenterades för NWT, ett SAN HP 3PAR med Thin Provisioning. Efter en testperiod på 14 dagar av det nya SAN:et var NWT mycket nöjda och valde att fördubbla lösningen. Idag har NWT en HP 3PAR-lösning med en kapacitet på 30-40 TB och som har implementerats i två omgångar.

Citat– De har alltså kunnat expandera mellan 30 och 40 procent i fysisk egen drift tack vare deras nya HP 3PAR-plattform.


– NWT hade god erfarenhet av HP:s EVA-lösning och tyckte att det var en väl  fungerande historia. Den hade levererat bra under väldigt lång tid men det var dags att uppgradera. Så när vi presenterade HP 3PAR var de väldigt positivt inställda till att fortsätta med HP:s lösningar. Efter en testperiod kände de sig helnöjda och valde att gå på vårt förslag, säger Kenneth Samuelsson, ansvarig säljare från Advania.

I slutet av 2014 valde NWT att utöka sin lagringslösning med fem stycken VMware-servrar som Advania fick förtroende att implementera.

Resultat

NWT har idag en bättre och säkrare plattform som är helt anpassad efter deras lagringsbehov. Dessutom har nästan alla system som är i drift nu högre prestanda. De har också kunnat ta hem system från ett av dotterbolagen som sålts av.

- De hade många system hos det förra dotterbolaget som de nu lyft hem. De har haft möjligheten att ta emot behovet av utökad kraft, en möjlighet de inte hade innan, den gamla lagringslösningen hade inte klarar det. De har alltså kunnat expandera mellan 30 och 40 procent i fysisk egen drift tack vare deras nya HP 3PAR-plattform, avslutar Kenneth Samuelsson.

 

Vill du veta mer om våra tjänster inom Infrastructure and integration och hur vi kan hjälpa din organisation?

Läs mer

Om NWT AB

NWT är en mediakoncern för hela Värmland som innefattas av moderbolaget med tre helägda dotterföretag samt ett intresseföretag.

  • Verksamhet: 14 dagstidningar, internet, fem gratistidningar, fastighetsrörelse
  • Upplaga: 143 300
  • Antal anställda: 342
  • Omsätter 538 mkr

Kenneth Samuelsson

kelhdmepSiDuaSonneth.samuelsson@advania.se

+46 (0)31-704 10 05