Uniflex

Det har gått ett år sedan bemanningsbolaget Uniflex började anlita Advania för driften av sin IT.

– En viktig faktor i att vi valde Advania är att de vågar lita på den kompetens som vår egen IT-avdelning besitter, säger Uniflex IT-chef Nima Ashaier.

Uniflex är ett svenskt bemanningsföretag som nischat in sig på att hyra ut personal inom främst industri, lager, bygg samt administration och kontor. Antalet anställda konsulter varierar men ligger i medel på cirka 3 500 personer. Förutom i Sverige bedrivs verksamhet i Norge, Finland och Tyskland.

– Vi hade vår IT i en offentlig molntjänst tidigare, men jag tyckte inte att det fungerade särskilt bra för vår verksamhet. Kör man molnbaserat så är det servrarna som styr resursen och då kommer användaren aldrig att få den kraft som en fysisk dator ger. Vi begränsades av systemet, det krävde extrema anpassningar som i sin tur kostade pengar och tid och ändå blev det inte hundraprocentigt, säger Nima Ashaier, som varit IT-chef på Uniflex sedan 2007.

I upphandlingen ställde företaget stora krav på att få vara delaktiga i det framtida IT-arbetet.

– Advania var de enda som litade på att vi satt på kompetens nog för att släppas in i systemet. Det är nyckeln till att det har gått bra. Vi kan fortfarande göra småändringar själva i stället för att tvingas lägga in beställningar och vänta på att de ska bli utförda. Ofta rör det sig i praktiken om sådant som bara tar någon minut att göra, och det vill jag kunna göra själv.

Eftersom Uniflex är ett företag i ständig förändring var det extra viktigt med ett flexibelt system, enligt Nima Ashaier.

– Ena dagen är vi 4 000 anställda, nästa dag 3 500. Då behövs system som kan matcha det, vi kan inte be om att få ett nytt konto upplagt och så dröjer det flera veckor, vi behöver kunna utföra den sortens saker samma dag.

Utrullningen av Advanias drift skedde gradvis. Verksamheten i Norge var först ut, därefter Finland och sedan Sverige för ganska exakt ett år sedan.

– Vi har sparat mycket pengar och tid på att börja jobba med Advania. Med vår förra leverantör hade vi driftstörningar i regel varje månad, nu har vi inte haft en enda sedan vi gick över till Advania. Som IT-chef är det förstås extremt skönt.

Nima Ashaier ser Advania både som en samarbetspartner och som någon de köper en tjänst av.

– På vissa sätt är vi såklart tydligt en kund, vi hyr servrar och köper support från Advania. Däremot för vi en ständig dialog om hur våra system ska utvecklas, där Advanias tekniker kommer med förslag gällande förbättrad mjukvara på exempelvis serversidan, medan jag har bättre koll på utvecklingen inom programvara på bemanningssidan, så vi både ger och tar.

 

Vill du veta mer om vår tjänster inom sourcing och hur vi kan hjälpa din organisation?

Läs mer

Nima Ashaier, Uniflex

 

 

 

 

 

 


– Advania var de enda som litade på att vi satt på kompetens nog för att släppas in i systemet. Det är nyckeln till att det har gått bra, säger Uniflex IT-chef Nima Ashaier.

Om Uniflex

  • Uniflex Bemanning arbetar med uthyrning, rekrytering och omställning av personal inom yrkesområdena industri, lager, bygg, el, kundtjänst, försäljning, administration, städ samt butik.

  • Företaget har verksamhet i Sverige, Norge, Finland och Tyskland.

  • Uniflex bildades 2002 och har sitt huvudkontor i Globenområdet i Stockholm.

  • Läs mer om Uniflex

Kontakt

Fredrik Thynell
fredrik.thynell@advania.se

Publicerad i Advania news (4) 2014

Text: Daniel Åberg
Foto: Erika Smed