Molntjänster

Molntjänster

Det ska vara enkelt att få tillgång till molnet och tillgängligheten ska vara hög. Att få extra kapacitet när verksamheten behöver det för att hantera ojämna belastningar är en självklarhet. Framförallt ska du bara betala för det som du använder.

 

 

Vi levererar IaaS (Infrastructure as a Service) där vi erbjuder processorkraft, lagringsutrymme och nätverksinfrastruktur. Debitering baseras på resursförbrukning, till exempel processorutnyttjande, datatrafik och lagringsvolym. Advania ansvarar för driften av hårdvaran enligt avtalat SLA.

 

Vi erbjuder paketerade tjänster inom datalagring för du ska få bättre kontroll över den ständigt ökande datatillväxten. Vi kan också garantera att din data lagras på ett säkert sätt i våra datahallar inom Sveriges gränser.

PaaS (Platform as a Service) är i stort sett identisk med IaaS, men det finns en viktig skillnad. Här erbjuder vi en paketerad baslösning som består av hårdvara och licenser. Debitering baseras på resursförbrukning, till exempel processorutnyttjande, datatrafik, lagringsvolym samt licenskostnader. Advania ansvarar för driften av den paketerade lösningen enligt avtalat SLA.

Inom SaaS erbjuder vi helhetslösningar som är nåbara via internet eller annan anslutning. SaaS kan ses som hyra av en lösning där man slipper alla problem med att drifta applikationen lokalt.

Advanias datacenter erbjuder ett attraktivt hostingalternativ för företag och organisationer som söker hög kvalitet och låg kostnad i kombination med ett starkt krav på att vara miljöanpassat.

Advanias lösning för e-arkiv, Advania Consolidated Archive, är framtagen i samarbete med HP och är en molnbaserad e-arkivtjänst med låga instegskostnader. Tjänsten baseras på programvaror som är ledande inom sina respektive områden och är speciellt lämpad för kommuner i samverkan.

Get in touch!

Daniel Albertsson
Marknadschef

+46 (0)8-546 70 258

Kontakta mig

Kundreferenser

Handelsanställdas förbund
Advania har migrerat hela Handels centrala plattform från nuvarande leverantör till Advania. Samtidigt görs en konsolidering och uppgradering av Handels Citrixmiljö och operativsystem.

Handelsanställdas förbund

Handels främsta behov var uppgradering till en modern och central IT-plattform, flexibilitet och att få en homogen klientplattform.

Film

 

 Avtalstjänst

 

Läs mer om Avtalstjänst