Syfte
Vi vill uppmärksamma och visa effektiva pedagogiska lösningar med Apple, Google och Microsoft i kombination med den senaste tekniken.
Advania bjuder in till en inspirerade heldag med föreläsningar och dialoger kring AI och Säkerhet både för Education och Workplace. Förmiddagens program för Workplace kan ni läsa mer om HÄR.
Eftermiddagens program för alla er som arbetar inom skola är en fördjupning inom säkerhet och AI utifrån ett skolperspektiv. Vi kommer även att lyfta Cybersäkerhet och hur du kan jobba med AI i undervisningen.
Ni får också möjlighet att träffa de ledande hårdvarutillverkarna i branschen och se, känna på och samtala om deras Chromebooks och PC för elever och personal, samt testa olika språkmodeller och promptar.
Välkommen att anmäla dig till detta kostnadsfria event där du kan välja med att delta på antingen på förmiddagen Workplace, alternativt på eftermiddagen Education eller hela dagen.
OBS! Vid heldag behöver du anmäla dig till båda eventen. Under eftermiddagen bjuds det på fika samt möjlighet att anmäla sig till lunch för de som önskar.
Antalet platser är begränsat vilket gör att vi tillämpar först till kvarn*
Eventet Advania Sessions Education kommer att äga rum mellan kl. 13:00-16:00 i följande städer:
8 oktober - Malmö
Sankt Gertrud Konferens - Östergatan 7B, 211 25 Malmö
9 oktober - Göteborg
Liseberg Grand Curiosa Hotel - Herman Lindholms torg 1, 412 63 Göteborg
15 oktober - Kalmar
Kalmar kommun Utbildningsförvaltningen - Gröndalsvägen 21
22 oktober - Linköping
DOSPACE Alfa - Industrigatan 5, 582 77 Linköping
23 oktober - Stockholm
Convendum - Kungsgatan 9, Stockholm
12 november - Gävle
Elite Grand Hotell - Kyrkogatan 28, Gävle
Med reservation för eventuella lokala förändringar, såsom plats, tid eller föreläsare. Vi håller er informerade om eventuella justeringar och ser fram emot att möta er på plats.
*Anmälan är bindande, vid utebliven avbokning kommer 500 kr ex. moms att debiteras.
Hur kan du vara säker på att det du ser är sant? Vad bör du lära ut till dina elever kring cybersäkerhet? Hur skapar man säkrare lösenord med eleverna?
I denna föreläsning kommer du får ta del av hur du kan prata om källkritik med eleverna utifrån AI och Cybersäkerhet. Innehållet kommer ge massa tips på vad vi bör informera till eleverna både gällande vad som är möjligt med hjälp av AI-teknik så att eleverna bättre kan förstå och tolka vad de ser, men även vad som inte är okej att göra som elev utifrån lagar och regler när det kommer till AI-verktyg. I området cybersäkerhet kommer du få ta del av tips kring personlig integritet online (Kakor & Bilder), lösenordshygien (Hashning & Skapa bra lösenord) samt cybersäkerhet i samhället (Hot och skydd).
Föreläsare: Gunilla Möller, Advania / Lisa Eriksson, Utbildningskonsult Advania
Föreläsare Kalmar: Johan Lindström, Advania
Vill du förstå mer ingående vad AI är? Vill du veta mer om hur AI kommer att användas inom skola i framtiden och hur du och din verksamhet ska göra för att förbereda er för detta? I skolans värld har möjligheterna till fusk med hjälp av AI blivit en viktig fråga att hantera, men AI är så mycket mer än så. Mycket tyder på att AI kommer att vara ett större tekniksprång än vad Internet varit.
Begreppet AI har funnits i 70 år, men det är först när ChatGPT släpptes i slutet av 2022 som alla börjat prata om AI. De flesta har dock inte lärt sig hur den här tekniken fungerar och därmed saknar man förståelse för vad den kan respektive inte kan göra. Med tanke på den otroligt snabba utvecklingen inom området är en av de viktigaste frågorna att ställa sig: Vad kommer AI att kunna göra om några år och hur kan vi förbereda oss för det? I den här föreläsningen får deltagarna på ett pedagogiskt sätt lära sig mer om AI kopplat till skolperspektiv.
Föreläsare: Johan Lindström, Advania
Vi vill uppmärksamma och visa effektiva pedagogiska lösningar med Apple, Google och Microsoft i kombination med den senaste tekniken.
Eftermiddagen kommer att varvas med inspirations föreläsningar och korta sessioner med samtliga tillverkare gruppvis. Under eftermiddagen bjuds det på fika.
IKT-pedagoger, rektorer, pedagoger, digitaliseringsstrateger.