Hållbarhet 2024-10-01 09:06

Advania ansluter sig till Cradlenet

Advania tar ytterligare ett steg för en hållbar framtid genom att bli medlem i Cradlenet, som är ett av världens äldsta cirkulära ekonomi-nätverk och hjälper företag och organisationer med informationsspridning och stöd inför omställningen.

Advania satsar stort på en mer cirkulär affärsmodell där vårt nya IT-logistikcenter i Enköping blir kärnan av den verksamheten. Ett ytterligare steg på vägen är medlemskapet i Cradlenet.

"Vi ser stort potential i medlemskapet med att dels samarbeta inom branschen, dels över gränser med andra aktörer inom olika industrier i syfte att driva den cirkulära omställningen framåt." säger Sofia Martinsson, Business Developer Sustainability på Advania.

Advania ser den absolut största utmaningen i att tillverkare, kunder och användare ännu inte fullt ut adapterar cirkulära principer.

"Vi behöver ändra synsätt på nytt vs. återbrukat. Vi ser att det kommer krävas mycket kunskapsdelning och strategiskt arbete i syfte att påverka människor att göra mer hållbara val både på sin arbetsplats och privat." säger Erik Nilsson, Business Developer Sustainability på Advania.

Advania har både lång erfarenhet och stor kompetens inom Cirkulär IT:

"Vi delar gärna med oss av vår kunskap, samtidigt vill vi ta till oss nya idéer och ny kunskap. Med Cradlenets utbud av utbildning, informationsdelning och cirkulära event ser vi att vi får en plattform att använda för att lyfta kunskap och förståelse både internt och externt." avslutar Sofia Martinsson.

Detta är Cradlenet →

Advania skapar center för cirkulär hantering av IT-utrustning →

Vill du veta mer?

Hör av dig till oss!

Business Developer Sustainability

Erik Nilsson

Business Developer Sustainability

Sofia Martinsson

Relaterat innehåll

Hållbarhet
2024-04-26 10:19

Digitala hot och skydd: cybersäkerhet för unga

Den 22 april fick ca 290 gymnasieelever i Umeå en föreläsning i cybersäkerhet av våra kollegor Didrik, Sara och Johannes från Umeåkontoret. Eleverna kom från samhälle & ekonomi-programmen och utvärderingarna vittnar om att...

Hållbarhet
2024-04-25 09:52

Möt Ivana Gligorić i podden Mattesnack

I det senaste avsnittet av podden Mattesnack från Mattecentrum, den ideella föreningen som jobbar för att stärka barn och ungas självförtroende inom matematik, möter vi Ivana Gligorić, hållbarhetscontroller på Advania.

Hållbarhet
2024-04-10 18:59

Ny guide till cirkulär transformation

Exponential Roadmap Initiative har släppt en guide med sju steg för att minska utsläpp och naturpåverkan från material i värdekedjan. Vi har varit med och granskat den och står stolt bakom detta nya verktyg för alla...