Bläddra i utbildningskatalogen
Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringsmöjligheter och det gäller självklart också i skolan. För att lyckas med det måste vi hjälpas åt: vi som använder tekniken, vi som utvecklar den och vi som köper in den. Advania erbjuder över 70 olika utbildningar för att bidra till skolans utveckling. Här kan du läsa igenom och anmäla intresse för vilka utbildningar du tror skulle vara intressanta för dig och dina kollegor.
Jobbar du på en skola som har köpt in sin hårdvara (PC/Chromebooks/iPads/Mac) till lärare och elever via oss på Advania Skolpartner? Då kan du ta del av ett 30-tal workshops riktade mot lärare, helt gratis. De utbildningar som är kostnadsfria är markerade med *
Anmäl ditt intresse
Välj de utbildningar som du är nyfiken på genom att bocka för de utbildningar som är av intresse.
Nyheter bland Googles verktyg
I denna workshop går vi igenom andra verktyg som Google skapat relativt nyligen som alla är användbara i skolan. Syftet med workshopen är att du ska få en spaning i vad som är nytt i de verktyg som ni använder. Innehållet formas efter vad som är nytt vid tiden då worksopen ska genomföras. Vi utgår även från vilken typ av licens som kund har då det avgör vilka funktioner som kan lyftas. Förkunskaper: Grundkunskaper i Google Workspace.
Språkutvecklande arbetssätt i Google
Med digital teknik kan alla delta i olika lärandesituationer utifrån sina förutsättningar. Möjlighet att få texter upplästa, läsa in text, arbeta med bild och film för att utveckla språk och begrepp är några av de många möjligheter som motiverar och stärker eleverna i sin språkutveckling. Workshopen visar konkreta exempel på hur delarna i Google Workspace kan få elever att få ökad förståelse för begrepp i olika ämnen. Passar dig som undervisar i svenska, engelska, språkval och modersmål. Förkunskaper: Grundkunskaper i Drive, Dokument och Presentation
Escape room
Denna workshop är för dig som arbetat ett tag med Google och vill utvecklas ännu mer i verktygen. Escaperoom är ett fysiskt äventyr (baserat på temafilmer, storyline, böcker etc.) där spelarna löser pussel och gåtor med hjälp av ledtrådar, tips och uppmärksammade strategier för att låsa upp ett objekt. Spelarna ges en tidsgräns för att ""fly"" rummet. Under denna tid öppnar de en mängd lås, chiffer och koder för att nå sitt mål. De letar upp svar på frågor kring ett ämne för att hitta ledtrådar och svar. I ett digitalt Escape room används digitala verktyg som Chromebooks, iPad eller bärbara datorer. Vid användning av ett digitalt Escape room behöver du ett Google-inlogg där du kan bygga ditt escaperoom med hjälp av Google Site och ett Google Formulär.
Förkunskaper: Grundkunskaper i Google Workspace (Formulär och i Google Sites)
Arbeta med texter och inlämningar i Google
Denna workshop är för dig som arbetar med mycket texter i google. Inlämningar, feedback, avstämningar, prov, förhör. Hur arbetar man formativt i Google dokument & presentation? Du kommer att få med dig mer avancerade funktioner i Google dokument som röstinmatning, översättning, länkar, innehållsförteckning, sidnumrering osv. Du får också tips hur man kan arbeta med prov, förhör och inlämningar i Google dokument, formulär och Classroom. Förkunskaper: Grundkunskaper i Google Workspace (Drive, Dokument, Formulär, Presentation) och i Google Classroom.
* Grundutbildning Chromebook
Det här är en utbildning som är lämplig att ha i samband med utdelande av Chromebooks. Man får lära sig hur inloggning fungerar, vanliga inställningar i Chromebook, hur program ”installeras” och körs via nätet och hur man kommer igång med användandet av dessa. Om ni använder er av en nyare Chromebook så kommer vi även visa ett antal användbara Androidappar.
Kreativt i Google Kalkylark
I denna workshop går vi igenom hur man kan använda Google Kalkylark kreativt i olika ämnen. Du kommer få lära dig hur man skapar interaktiva övningar där rätt svar på en övning börjar måla upp en del av en pixelbild som du också får möjlighet att skapa. Programmeringen handlar om att skapa en kod så att rätt siffra/ord i en cell skapar flera olika färgade celler i en annan del av arket. Celler som tillsammans blir en hel bild efter att ha svarat rätt på alla frågor. Vi går även igenom hur man programmerar så att svaren från ett Google formulär rättas automatiskt i kalkylarket. Dessutom tittar vi vilka möjligheter som finns i och med att man kan infoga bilder och skapa automatiserad översättning. Förkunskaper: Fördel att ha grundkunskaper i Google kalkylark
Kreativt med Google
Denna föreläsning passar dig som har arbetat ett tag med Google eller som nyligen kommit igång och vill bli inspirerad med nya kreativa uppslag på hur du kan använda Google och dess appar i undervisningen. Funktioner som du inte visste förut eller uppslag som kommer att sätta igång nya idéer och tankar hos dig. Du kommer att få tänka utanför ramarna och upptäcka nya sätt, utöver de uppenbara, hur man kan arbeta med program som Google Presentation, Classroom, Google Teckningar och Google Formulär. Dessutom kommer du efteråt att få med dig hem olika mallar, som du kan ändra och använda i din egen undervisning. Förkunskaper: Grundkunskaper i Google Workspace (Drive, Dokument, Formulär, Presentation och i Google Classroom).
Google Maps - Kartan är din lärobok
Denna föreläsning visar funktionerna i Google Maps och Google Earth. Denna workshop passar dig som arbetar med olika geografiska platser i ditt ämne där du vill knyta an en händelse eller fakta. Under workshopen så kommer vi koppla visuella upplevelser som kartor kan ge, till aktuellt arbetesområde för att skapa inlärningsupplevelse.
* Google Workspace for Education 1 - Grund
Vi lär oss principerna kring hur molntjänster fungerar och vad man som skolpersonal bör tänka på i användandet av dessa tjänster. Vi går igenom och provar de mest grundläggande delarna av Google Workspace som Drive, Team Drive, Dokument, Kalkylark, Presentation och Formulär. Målet med workshopen är att deltagarna förstår vad en molntjänst är och kan använda och förstå grundläggande delar av Google Workspace användningsområden i skolan. Bäst resultat fås om deltagarna har antingen Chromebook/dator eller iPad (dvs inte blandat Chromebook/dator och iPad).
* Google Workspace for Education 2 - Påbyggnad
Vid workshop steg 2 lär vi oss Google Classroom som är en plattform för att skapa digitala klassrum, dela ut uppgifter, administrera Drive samt kommunicera med elever. Deltagarna bör ha genomgått Grundutbildningen (steg 1) eller ha motsvarande kunskaper. Vi lär oss även några andra tjänster inom Google Workspace som Kartor och teckningar och funderar på hur dessa kan användas pedagogiskt. Vi arbetar djupare med formulär. Förkunskaper: Grundkunskaper i Drive, Dokument och Presentation
* Google Workspace for education 3 - Fördjupning
Vid workshop steg 3 ligger tonvikten på kommunikation. Vi lär oss om webbpublicering generellt och tittar möjligheterna till webbpublicering i Google Workspacemiljön. Vi lär oss skapa en site i verktyget Google Site samt lär oss använda Google Chat och Google Meet, tjänster för videosamtal och videokonferens. Det ges konkreta exempel från skolan och vi funderar på hur vi själva kan tänkas kunna använda verktygen. Förkunskaper: Grundkunskaper i Google Workspace (Drive, Dokument, Formulär, Presentation och i Google Classroom).
Ma/NO med Google Workspace
Workshopen handlar om hur man kan nyttja Google Classroom. Till exempel hur man kan skapa entranceticket och exitticket i Classroom, hur man skapar och delar självrättande quiz och formulär där, hur man låter elever kommentera olika inlägg som en lösning på matteproblem eller ett påstående. I Google presentation går vi igenom hur man kan bädda in filmer från Youtube i en diabild. Vi går även igenom hur man kan länka ett redigerbart kalkylark där de kan skriva in sina värden från en mätning samt dela ut en labbrapport där man skrivit in stödstruktur och språkmallar typ ”Jag tror att resultatet beror på….det kan också bero på….” Förkunskaper: Grundkunskaper i Google Workspace (Drive, Dokument, Formulär, Presentation) och i Google Classroom.
Koda i Google Kalkylark
I denna workshop går vi igenom hur man programmerar i Google Kalkylark. Du kommer få lära dig hur man skapar interaktiva övningar där rätt svar på en övning börjar måla upp en del av en pixelbild som du också får möjlighet att skapa. Programmeringen handlar om att skapa en kod så att rätt siffra/ord i en cell skapar flera olika färgade celler i en annan del av arket. Celler som tillsammans blir en hel bild efter att ha svarat rätt på alla frågor. Detta är också ett roligt sätt att lära sig hur Google Kalkylark fungerar där vi även kommer göra kopplingar till hur man programmerar så att svaren från ett Google formulär rättas automatiskt i kalkylarket. Förkunskaper: Fördel att ha grundkunskaper i Google kalkylark
Studieresa till Estland
Se och lära av arbetet kring digitalisering i samhället samt hur Estlands skolor tänker kring utbildningssystemet.
Vanliga frågor och svar om våra utbildningar
Hur lång är en workshop?
Våra kunder beställer antingen en halvdag eller heldag. Halvdag innebär oftast 3 h, men i förskola är 2 h vanligare.
Hur många kan delta?
Vi brukar ha ett max på ca 25 personer då denna storlek på grupp har visat sig vara mest uppskattad hos deltagare då möjlighet att få personlig hjälp finns.
Är det digitala eller fysiska utbildningar?
Det väljer kunden själv. Våra utbildare är vana med att utbilda både på plats och digitalt via ett videomöte.
Vad kostar utbildningarna?
De utbildningarna med * (asterisk) är kostnadsfria för våra kunder. Priset för övriga är samma oberoende av innehåll.
Har du frågor om innehåll och upplägg? Kontakta vår utbildningskoordinator Jenny Palm.