Bläddra i utbildningskatalogen
Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringsmöjligheter och det gäller självklart också i skolan. För att lyckas med det måste vi hjälpas åt: vi som använder tekniken, vi som utvecklar den och vi som köper in den. Advania erbjuder över 70 olika utbildningar för att bidra till skolans utveckling. Här kan du läsa igenom och anmäla intresse för vilka utbildningar du tror skulle vara intressanta för dig och dina kollegor.
Jobbar du på en skola som har köpt in sin hårdvara (PC/Chromebooks/iPads/Mac) till lärare och elever via oss på Advania Skolpartner? Då kan du ta del av ett 30-tal workshops riktade mot lärare, helt gratis. De utbildningar som är kostnadsfria är markerade med *
Anmäl ditt intresse
Välj de utbildningar som du är nyfiken på genom att bocka för de utbildningar som är av intresse.
Särskilda behov
Tillgänglighet med Apple
Som pedagog har du ett stort ansvar i att titta på hur tillgänglig och inkluderande den miljö som erbjuds är. Ipaden och appar kan göra miljön mer tillgänglig för eleverna. Ofta är ett verktyg bra för alla, inte bara för en elev i svårigheter. I denna workshop går vi igenom de anpassningar som finns möjliga med en iPad. Vi går till exempel igenom talsyntes och diktering, men även andra smarta lösningar som Läsaren i Safari och delad skärm.
Tillgänglighet med Microsoft
Som pedagog har du ett stort ansvar i att titta på hur tillgänglig och inkluderande den miljö som erbjuds är. PC:n och vissa webbverktyg och program kan göra miljön mer tillgänglig för eleverna. Ofta är ett verktyg bra för alla, inte bara för en elev i svårigheter. I denna workshop går vi igenom de anpassningar som finns möjliga med en PC. Vi går till exempel igenom olika talsyntesprogram, rättstavningsprogrammets funktioner och möjlighet till diktering, men även hur man praktiskt kan anpassa Windows utifrån elevers olika behov.
Tillgänglighet med Chromebook
Som pedagog har du ett stort ansvar i att titta på hur tillgänglig och inkluderande den miljö som erbjuds är. Chromebooken, dess tillägg och Android-appar kan göra miljön mer tillgänglig för eleverna. Ofta är ett verktyg bra för alla, inte bara för en elev i svårigheter. I denna workshop går vi igenom de anpassningar som finns möjliga med en Chromebook. Vi går till exempel igenom talsyntes och diktering och andra bra tillägg och appar som passar för barn med särskilda behov.
Visa kunskap
Skärminspelning Att visa sin kunskap (appar: Forms eller Google Formulär) Digital whiteboard (app: Anteckningar) Apple Klassrum (1h workshop)
Bildstöd
Emojis (struktur mappar, bilder, förstärkning av instruktioner ) Keynote (bilder & symboler) Anteckna med bilder (appar: Keynote & Pages) (1h workshop)
Varierat arbetssätt
Alla kan skapa (Musik, Fotoprojekt, Teckning, Video) Skapa film (appar: iMovie eller Clips) Samla filmgenomgångar Arbeta med ljud i Garageband (1h workshop)
Underlätta läsning
Läsarvy i Safari Talsyntes Skärmdump av text Office Lens (1h workshop)
Minne
Påminnelser (app: Påminnelser) Kalender (Apple, Google eller Microsoft) Siri (app) Röstmemo Kameran som ett hjälpmedel Anteckningar + Kameran Arbeta Multimodalt med pennstöd (app: Jamboard, OneNote eller Anteckningar). (1h workshop)
Struktur
Skärmdump & bakgrundsbild Veckoschema med bildstöd (app) Kommunikationshjälpmedel (app: My Own Interactions) Timers (appar: Apples Klocka, TimeTimer, Timstock) Delad skärm Checklista (app: Anteckningar, OneNote eller Google Keep). (1h workshop)
Underlätta skrivning
Diktering Multimodala verktyg (appar: Keynote, OneNote, Powerpoint, Google presentation) Anteckna med Delad skärm QR-koder. (1h workshop)
Studieresa till Estland
Se och lära av arbetet kring digitalisering i samhället samt hur Estlands skolor tänker kring utbildningssystemet.
Vanliga frågor och svar om våra utbildningar
Hur lång är en workshop?
Våra kunder beställer antingen en halvdag eller heldag. Halvdag innebär oftast 3 h, men i förskola är 2 h vanligare.
Hur många kan delta?
Vi brukar ha ett max på ca 25 personer då denna storlek på grupp har visat sig vara mest uppskattad hos deltagare då möjlighet att få personlig hjälp finns.
Är det digitala eller fysiska utbildningar?
Det väljer kunden själv. Våra utbildare är vana med att utbilda både på plats och digitalt via ett videomöte.
Vad kostar utbildningarna?
De utbildningarna med * (asterisk) är kostnadsfria för våra kunder. Priset för övriga är samma oberoende av innehåll.
Har du frågor om innehåll och upplägg? Kontakta vår utbildningskoordinator Jenny Palm.