Bläddra i utbildningskatalogen
Sverige ska vara bäst i världen på att använda digitaliseringsmöjligheter och det gäller självklart också i skolan. För att lyckas med det måste vi hjälpas åt: vi som använder tekniken, vi som utvecklar den och vi som köper in den. Advania erbjuder över 70 olika utbildningar för att bidra till skolans utveckling. Här kan du läsa igenom och anmäla intresse för vilka utbildningar du tror skulle vara intressanta för dig och dina kollegor.
Jobbar du på en skola som har köpt in sin hårdvara (PC/Chromebooks/iPads/Mac) till lärare och elever via oss på Advania Skolpartner? Då kan du ta del av ett 30-tal workshops riktade mot lärare, helt gratis. De utbildningar som är kostnadsfria är markerade med *
Anmäl ditt intresse
Välj de utbildningar som du är nyfiken på genom att bocka för de utbildningar som är av intresse.
Microsoft
Paint/video/foto/kartor (Kreativt) i Windows 11
Denna workshop passar dig som vill lära dig att använda film och foto i din dator. Vi kommer skapa film i Video-programmet och gå igenom hur man redigerar foton i Foto-applikationen. Dessutom kommer du att få lära dig använda Paint, både till att skapa teckningar med ritverktygen men även få prova på att skapa i 3D. I 3D verktyget kommer du också att med AR-teknik få placera in din figur i din verkliga omgivning. Kartverktyget är också ett bra verktyg där vi kommer rita på kartor och upptäcka hur denna funktion kan nyttjas i olika ämnen.
Formativt med Microsoft 365365
I denna föreläsning får du en genomgång av hur man formativt kan använda Microsoft 365. Många elever använder idag Microsoft 365 som program på datorn och sen får de lämna in sin produkt via en lärplattform. När man arbetar med dessa verktyg så finns det mängder av sätt att arbeta formativt. Vi kommer att gå igenom vinsterna av delade dokument och presentationer, frågeformulär, Teams och OneNote klassanteckningsbok. Med hjälp av dessa verktyg kommer du att ha koll på vad varje elev behärskar och kan anpassa lektionerna efter det. Förkunskaper: Grundkunskaper i Microsoft 365.
Kreativt med Microsoft 365
Denna föreläsning passar dig som har arbetat ett tag med Microsoft-programmen eller som nyligen kommit igång och vill bli inspirerad med nya kreativa uppslag på hur du kan använda Microsoft 365 och dess applikationer i undervisningen. Funktioner som du inte visste förut eller uppslag som kommer att sätta igång nya idéer och tankar hos dig. Du kommer att få tänka utanför ramarna och upptäcka nya sätt, utöver de uppenbara, hur man kan arbeta med program som Powerpoint, Teams, Sway och Forms. Förkunskaper: Grundkunskaper i Microsoft 365.
* Microsoft 365 - Word och PowerPoint
I denna workshop går vi igenom Word och PowerPoint. I word kommer vi att gå igenom tillgänglighetsfunktioner som avancerad läsare och samarbetsfunktioner som kommentarer. I powerpoint kommer du få lära dig hur du kan använda Powerpoint till andra syften än till att presentera något. Du kommer få lära dig att använda alla multimodala verktyg så som ljudinspelning, video, skärminspelning, målarverktyg, 3D-bilder, ikoner, animeringar och övergångar. Vi går även igenom alla smarta mallar som finns att tillgå i Word och PowerPoint.
* Microsoft 365- Excel och Forms
I denna workshop går vi igenom Excel och Forms. I Forms kommer vi gå igenom hur man skapar Quiz, både som självrättande men även som enkät. I Excel kommer vi gå igenom hur verktyget kan hjälpa dig att skapa struktur och listor med smarta checklistor och enkla formler. Du får även ta del av hur dessa två verktyg kan användas i kombination.
Classroommode i Minecraft
I denna workshop kommer du få lära dig de begränsningsverktyg som finns i Minecraft (classroomsmode) som innebär att du exempelvis kan fånga upp elever som gått vilse i Minecraft världen, managera spelet och sätta begränsning så att elever inte kan förstöra spelets grunder (natt/dag/hunger/drunkning etc).
Grundkurs i Minecraft
I denna workshop kommer du att få testa på Minecraft och lära dig grunderna i spelet. Huvudfokus under passet kommer vara på hur pedagoger utnyttjar Minecraft Education i sina klassrum. Vi går igenom hur man kan använda spelet i olika skolämnen och vilka förmågor man då tränar via Minecraft. Du kommer även att konkret få fundera ut en lektionsplanering där dina elever använder sig av Minecraft
Skapa tipspromenad i Minecraft
I denna workshop kommer du att få lära dig att skapa en tipspromenad i Minecraft som går ut på att eleverna följer en bana och svarar på frågor som de dokumenterar i sin anteckningsbok i Minecraft. Att göra en tipspromenad i Minecraft skapar engagemang och lust till lärande. Det blir en inlärningsaktivitet samt ett sätt att mäta kunskap. En form av check efter ett kunskapsområde där eleverna visar vad de lärt sig.
Skapa attraktioner i Minecraft
I denna workshop kommer du att få lära dig att skapa en värld där eleverna får bygga upp åkattraktioner och aktiviteter som man kan använda till en skolavslutning eller en redovisningskväll för föräldrarna. Attraktioner skulle kunna vara pilbågsskytte, berg- och dalbana eller hästhoppning.
Matematik i Minecraft
I denna workshop kommer du att få lära dig att skapa aktiviteter som får eleverna att lära sig och befästa kunskaper i matematik inom områden som exempelvis volym, area, längd, skala och andra beräkningar.
NO/Tk i Minecraft
Denna workshop bygger vi upp utifrån de ämnen som kund önskar. Det skulle kunna innebära att bygga broar, bygga en hållbar stad, konstruera och mäta, arbeta med kemilådan, jobba med Alfred Nobels värld eller rymden.
Språk i Minecraft
I denna workshop kommer du att få lära dig aktiviteter som du kan göra med eleverna så att de tränar på svenska eller annat språk. Det kan handla om att skapa sagor och berättelser i en bok där eleverna bygger, fotar och skriver. Boken går sedan att exportera som en pdf för att visa andra.
Ämnesövergripande projekt i Minecraft
I denna workshop kommer du att få lära dig hur ni på skolan kan arbeta med olika ämnen i ett projekt i Minecraft. Kund önskar område innan och kommer sen under workshopen få testa på flera olika aktiviteter som går att göra inom detta område.
Microsoft 365 - Teams
I denna workshop är temat arbetsflöde och administration. Där lär vi oss Teams som är en yta för kommunikation, samarbete och lagring. Dessutom är det en plattform för att skapa digitala klassrum, dela ut uppgifter, administrera skolarbetet samt kommunicera med elever. Du kommer även få en inblick i lagring i OneDrive/Sharepoint. Vi kommer även gå igenom Läscoach.
Microsoft 365 - OneNote och Klassanteckningsboken
I denna workshop går vi igenom OneNote och Klassanteckningsboken. OneNote som kan användas både som anteckningsbok för dig, men även till samarbete för att skapa struktur och ordning. Klassanteckningsboken, som är byggt på OneNote och ingår i Teams, är ett bra verktyg för att dela ut uppgifter till eleverna. Slutligen går vi igenom avancerad läsare samt matematikverktyget som hjälper eleverna i sina studier.
Microsoft 365 - Sway och Stream
I denna workshop ligger tonvikten på kreativitet och presentation. Vi lär oss skapa multimediala presentationer med verktyget Sway. Dessutom kommer du även få lära dig hur man kan arbeta med skärminspelning och film i Stream.
Studieresa till Estland
Se och lära av arbetet kring digitalisering i samhället samt hur Estlands skolor tänker kring utbildningssystemet.
Vanliga frågor och svar om våra utbildningar
Hur lång är en workshop?
Våra kunder beställer antingen en halvdag eller heldag. Halvdag innebär oftast 3 h, men i förskola är 2 h vanligare.
Hur många kan delta?
Vi brukar ha ett max på ca 25 personer då denna storlek på grupp har visat sig vara mest uppskattad hos deltagare då möjlighet att få personlig hjälp finns.
Är det digitala eller fysiska utbildningar?
Det väljer kunden själv. Våra utbildare är vana med att utbilda både på plats och digitalt via ett videomöte.
Vad kostar utbildningarna?
De utbildningarna med * (asterisk) är kostnadsfria för våra kunder. Priset för övriga är samma oberoende av innehåll.
Har du frågor om innehåll och upplägg? Kontakta vår utbildningskoordinator Jenny Palm.